Search This Blog

Friday, December 12, 2014

Blogovision, Best Albums 2014 #9 Η δραματική ιστορία της Κινέζας Τραλαλά


Το 1975 ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι, η Xiu Xiu στέλνεται μακριά σε μια απομακρυσμένη γωνιά των στεπών του Σετσουάν για χειρωνακτική εργασία (η αποστολή νέων στην επαρχία για υποχρεωτική εργασία ήταν πολιτική της Πολιτιστικής Επανάστασης στην Κίνα). Ένα χρόνο αργότερα η Xiu Xiu στέλνεται παρά την θέλησή της ακόμη μακρύτερα στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Κίνας μαζί με έναν Θιβετιανό ευνούχο νομά,τον Lao Jin για να μάθει να βόσκει άλογα. Εκεί η Xiu Xiu ερωτεύεται έναν άνδρα ο οποίος της υπόσχεται να μιλήσει σε έναν αξιωματούχο που θα την στείλει πίσω στο σπίτι της. Της προσφέρει ένα μήλο που η Xiu Xiu γεύεται λαίμαργα και τότε αυτός παίρνει την παρθενιά της. Ενώ αυτή τον περιμένει να γυρίσει ένα άλλο άτομο έρχεται, ισχυρίζεται ότι είναι φίλος του και της φέρνει ένα ακόμη μήλο. Μετά από αυτόν κι άλλος ένας έρχεται και από εκείνο το σημείο και μετά αυτή γίνεται τελικά  πόρνη. Όταν μένει έγκυος ο Lao Jin την παίρνει στην πόλη για να υποβληθεί σε άμβλωση. Αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση μερικοί φρουροί τη βρίσκουν μαζί της. Ο Lao Jin προσπαθεί να την προστατέψει αλλά εις μάτην.
Πολλά χρόνια μετά,κάπου στο 2000 στο San Jose της Καλιφόρνια, ο ευαίσθητος Jamie Stewart εμπνέεται από αυτήν την κινέζικη ιστορία που θα μπορούσε νάναι εκείνη της Τραλαλά στο Τελευταία Στάση στο Μπρούκλιν και δημιουργεί τους Xiu Xiu.
Ο φοβισμένος και σπαρακτικός ήχος τους δημιουργεί αξεπέραστες και μοναδικά εφιαλτικές μελωδίες που γδέρνουν την καρδιά και το μυαλό προχωρώντας βαθιά και χωρίς επιστροφή στα σπλάχνα.

Ακούστε ολόκληρο το δραματικό Angel Guts: Red Classroom των Xiu Xiu εδώ:





#10 White Lung - Deep Fantasy
#11 The Hidden Cameras - AGE 
#12 A Victim Of Society - Distractions
#13 Andy Stott - Faith In Strangers
#14 Robert Plant - Lullaby and The Ceaseless Roar
#15 Kid Cudi - Satellite Flight, The Journey To The Mother Moon
#16 Mechanimal - Secret Science
#17 Pharmakon - Bestial Burden
#18 ΗΤRΚ - Psychic  9-5 Club
#19 Cheetahs - Cheetahs
#20 Perfume Genius - Too Bright

No comments:

Post a Comment