Search This Blog

Thursday, December 7, 2017

Blogovision 2017:Στο #14 μου Ράδιο Αντίσταση και οι Ασπρόμαυρες Νότες της Νοσταλγίας


True Love That's A Wonder

H ιστορία των (από αριστερά προς δεξιά) Δάντη, Μίτσελ, Αντόνιο και Herbert είναι η ιστορία ενός κλεφτάκου Έλληνα και τριών στρατιωτών - ενός Άγγλου, ενός Ιταλού κι ενός Γερμανού - τις τελευταίες μέρες της Κατοχής στην Αθήνα.Οι τέσσερις άνδρες γνωρίστηκαν σιγά- σιγά, μέρα με τη μέρα, καθώς τα βράδια μαζευόντουσαν,όλο και πιο συχνά και στο τέλος καθημερινά, έξω από ένα σπίτι στα προσφυγικά των Αμπελόκηπων και άκουγαν την κυρά Ατλαζία να σιγοτραγουδάει παλιά σμυρνιώτικα τραγούδια που έβαζε σε ένα ξύλινο πικάπ. Αυτό που δεν ξέρανε ήταν ότι αυτή ήταν η κάλυψη κάποιων αντιστασιακών που ΄΄δούλευαν'' στριμωγμένοι στο σπίτι της χήρας ακούγοντας ραδιόφωνο.
Τα τέσσερα μπερδεμένα σε έναν ασπρόμαυρο έρωτα αγόρια ''κάρφωσαν'' κάτι γριές που πίστευαν ότι τα έπαιρνε η κυρά Ατλαζία με αποτέλεσμα αυτά να χαθούν για πάντα: Οι τρεις φαντάροι πυροβολήθηκαν από τους Γερμανούς που εισέβαλλαν στο σπίτι όπου και σκότωσαν  και όποιον βρήκαν μέσα και την κυρά Ατλαζία.
Μόνο ο Δάντης γλύτωσε  βαριά τραυματισμένος κάτω από τα άψυχα κορμιά των φίλων του για να πει κάποτε αυτήν την ιστορία στο ανήσυχο ανήψι του, χαρίζοντάς του ένα παλιό ξύλινο πικάπ και κάτι 72άρια με παλιά σμυρνιώτικα τραγούδια.

Image result for RESISTANCE RADIO AMAZON

Αυτό ακριβώς πήρα από το απαλό,νοσταλγικό και ασπρόμαυρο
RESISTANCE RADIO: A MAN IN THE HIGH CASTLE.

Πάρτο κι εσύ


No comments:

Post a Comment