Search This Blog

Monday, December 19, 2022

O Άγνωστος από την Τενερίφη

 


Του όφειλα το 1 αλλά.. Ο Javier Segura γεννήθηκε το 1955 στην Σάντα Κρουζ της Τενερίφης και άρχισε να γράφει μουσική από τα νιάτα του. Σχεδόν αυτοεξόριστος, κλεισμένος στο σπίτι του, ανάμεσα στον ήχο που κάνουν τα κύματα και οι θύελλες του Ατλαντικού, γράφει διαρκώς, πειραματιζόμενος ανάμεσα σε κλασικές και νέες φόρμες. Η μουσική του μελαγχολική και μελωδική είναι σαν τους λυγμούς στους οποίους ξεσπάει μια ερωτευμένη Σπανιόλα καθώς βλέπει τον αγαπημένο της να αφήνει την τελευταία του πνοή τρυπημένος από τα κέρατα του ταύρου.

Ο Javier Segura είναι άγνωστος στην πλειοψηφία του κόσμου, ακόμη και στην Ισπανία- ελάχιστοι παράγοντες δισκογραφικών, DJs και μανιώδεις εξερευνητές του πειραματικού ήχου τον γνωρίζουν και διαδίδουν την μουσική του: από τη στιγμή που τον ανακάλυψα στα Discover του Spotify είμαι πλέον ένας από αυτούς. 

Το Malagueñas y Piezas Sueltas 2 κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2022 και είναι αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος του. Μια συλλογή από Malagueñas - αργόσυρτα λιγωτικά σπανιόλικα τανγκό - και χύμα κομμάτια. Αναμφίβολα ο καλύτερος  δίσκος του 2022 - και του έπρεπε να είναι στο 1- αν δεν  μου είχε πάρει τα μυαλά αυτός του 1.

No comments:

Post a Comment