Search This Blog

Tuesday, December 12, 2017

Blogovision 2017: Στο #9 μου το εφιαλτικό και θεοσκότεινο Also Sprach Zarathustra


'Zarathustra , που είχε γίνει ερημίτης για δέκα χρόνια, αποφασίζει να επιστρέψει ανάμεσα στους ανθρώπους και να μοιραστεί μαζί τους τη σκέψη του.
Καθώς κατηφορίζει από το βουνό του, ο Zarathustra συναντά ένα γέρο ερημίτη, με τον οποίο συζητάει. Μόλις όμως συνειδητοποιεί πως ο γέροντας έχει αφοσιώσει τη ζωή του στο Θεό, προτιμά να φύγει, από φόβο μην τον στερήσει από το νόημα της ύπαρξής του αν του αποκάλυπτε πως ο θεός απέθανε. Μ' αυτή τη σκέψη ξεκινάει ο Ζαρατούστρας τη περιπλάνηση ανάμεσα στους ανθρώπους, και αυτή η σκέψη είναι η απαρχή της φιλοσοφίας του Υπεράνθρωπου που θέλει να τους διδάξει: ο θεός μην όντας πια ο στόχος της ανθρώπινης θέλησης  και ο άνθρωπος που πρέπει συνεπώς να θέσει καινούριο στόχο, ο οποίος συμπεριλαμβάνει το να ξεπεράσει τον εαυτό του''.


Κάπου εδώ παρεμβαίνουν οι αιρετικοί και πολωτικοί Laibach και δημιουργούν το εφιαλτικό και θεοσκότεινο  Also Sprach Zarathustra, το σκορ ενός θεατρικού που ανέβηκε στην πατρίδα τους την Σλοβενία και το οποίο  ξεπερνάει τα όρια ενόςθεατρικού soundtrack και απογειώνεται σε ένα ολοκληρωμένο avant garde, θριλερικό μουσικό ντελίριο ήχων,φωνητικών και σπανιότερα ''μελωδιών'' που  αποτυπώνουν την μάχη ανάμεσα στις βαθύτερες και ανεξερεύνητες περιοχές του υποσυνείδητου με τις εκκρίσεις του υποθαλάμου μας.

Ανοσιούργημα ή αριστούργημα ΜΗΝ το ακούσεις αν φοβάσαι να εξερευνήσεις τον εαυτό σου


No comments:

Post a Comment